Raiffeisen banka ostvarila odlične poslovne rezultate u 2011.

Bez autora
Apr 04 2012

Raiffeisen banka je veoma uspešno poslovala u 2011. godini, ostvarivši poslovne rezultate koji su značajno premašili prošlogodišnje. Značaj ovako dobrih rezultata je utoliko veći, jer su oni ostvareni u poslovnom okruženju koje je tokom čitave godine bilo obeleženo uticajem ekonomske krize. Tokom 2011. godine banka je ostvarila profit od 48,3 miliona evra, znatno bolji od prošlogodišnjeg. Baza klijenata banke je na kraju 2011. godine brojala preko 508.500 klijenata. Raiffeisen banka je u toku 2011. godine potvrdila i svoju poziciju jednog od vodećih kreditora u Srbiji. Kreditni portfolio u segmentu privrede je na kraju 2011. godine iznosio gotovo 812 miliona evra, dok je nivo depozita u sektoru privrede premašio 487 miliona evra.

Raiffeisen banka ostvarila odlične poslovne rezultate u 2011.Raiffeisen banka je veoma uspešno poslovala u 2011. godini, ostvarivši poslovne rezultate koji su značajno premašili prošlogodišnje.

Značaj ovako dobrih rezultata je utoliko veći, jer su oni ostvareni u poslovnom okruženju koje je tokom čitave godine bilo obeleženo uticajem ekonomske krize.

Tokom 2011. godine banka je ostvarila profit od 48,3 miliona evra, znatno bolji od prošlogodišnjeg. Baza klijenata banke je na kraju 2011. godine brojala preko 508.500 klijenata. Raiffeisen banka je u toku 2011. godine potvrdila i svoju poziciju jednog od vodećih kreditora u Srbiji. Kreditni portfolio u segmentu privrede je na kraju 2011. godine iznosio gotovo 812 miliona evra, dok je nivo depozita u sektoru privrede premašio 487 miliona evra.

Zahvaljujući razvijanju i negovanju dugoročne saradnje sa klijentima, uz odgovoran pristup proceni kreditnog rizika, banka je i u uslovima ekonomske krize očuvala svoju veoma dobru klijentsku bazu i vrlo visok kvalitet kreditnog portfolija, sa daleko nižim nivoom rizičnih plasmana od tržišnog proseka.

Takođe, sektor za poslovanje sa stanovništvom i mikro preduzećima je uspešno poslovao tokom 2011. godine, prvenstveno zahvaljujući proaktivnom pristupu banke i uvođenju novih i povoljnijih kreditnih proizvoda, u cilju pružanja podrške klijentima u periodu ekonomske krize. Kreditni portfolio je u ovim segmentima na kraju prošle godine dostigao nivo od 426,5 miliona evra, dok je depozitni portfolio iznosio 656,5 miliona evra.

Sektor sredstava i investicionog bankarstva je značajno doprineo ostvarenju ukupnih rezultata banke i očuvanju liderske pozicije na tržištu u 2011. godini. Raiffeisen banka je ostvarila tržišno učešće u 2011. od 14,01 posto u trgovanju proizvodima Sektora sredstava sa korporativnim klijentima, čime je potvrdila lidersku poziciju na tržištu.

Značajan doprinos ukupnim rezultatima banke ostvaren je i u segmentu trgovanja devizama na međubankarskom tržištu, čije je tržišno učešće iznosilo 11,88 posto i u trgovini efektivnim stranim novcem, uz tržišno učešće od 13,28 posto.

U svojoj jubilarnoj, desetoj godini poslovanja na srpskom tržištu, Raiffeisen banka je spremno odgovorila na izazove koje je 2011. godina donela ekonomiji.

U toku 2012. godine, banka će nastaviti da pruža vrhunsku uslugu, finansijski prati i podržava poslovne planove svojih klijenata - privrednika i građana. Visok kvalitet kreditnog portfolija i velika kapitalna baza, predstavljaju odličnu osnovu za nastavak uspešnog poslovanja banke i u godinama koje predstoje.

Potvrda toga je i nova upravna zgrada Raiffeisen banke, čija izgradnja je u završnoj fazi. Ovom investicijom, koja premašuje 35 miliona evra, Raiffeisen banka želi da pošalje jasan signal da je dugoročno orijentisana ka srpskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik